Preguntes

  • El més nou
  • Top preguntes
Publica una pregunta

Necessito una recepta de bacallà al forn, que no calgui fregir-lo abans i que no porti tomaquet

Necessito una recepta de bacallà al forn, que no porti tomàquet i no s'hagi de fregir previament. Gràcies

cligonza
02/12/2010 | 18:43

Quan es diu "cocer al horno" s'entén per dalt i per baix o només per baix? per fer pujarun pastís ?

Quan vols coure un pa de pessic, fet amb farina, sucre, ous i llevat, les receptes diuen "cocer a horno a x grados" Mai sé si ho de coure per dalt i per baix o només per baix. Gra`cies

cligonza
02/12/2010 | 18:37

Coca de vidre

com es fa la coca de vidre?

nurmar
24/10/2010 | 21:32

Alguna recepta per un pastís fred... sense nata?

Bones! Ve la calor i les ganes de menjar plats freds... a mi m'agraden molt els pastissos de verdura, flams i derivats, però veig que a totes les receptes s'hi posa nata. Algú sap d'alguna recepta que no contingui nata? Gràcies!

mirieta
15/07/2010 | 13:01

Que puc fer per un sopar de cumpleanys ? som 23 convidats!!!

QUE PUC FER PER UN SOPAR DE CUMPLEANYS ? SOM 23 CONVIDATS!!!

shs
12/04/2010 | 19:17

Receptes que m'agradan

perque al meu espai tinc 60 receptes que m'agradan i al moment de accedit a aquiestes receptes hem surten nomes les 6 darreres? Com puc accedir a les 54 restants ? potse es una pregunta tonta pero abams les podia veure i ara no,no se si he fet alguna cosa malament.

nuria64135
19/02/2010 | 15:51

Com puc fer pujar una coca casolana?

no em puja la coca de iogurt.

cortacans
24/01/2010 | 19:32

Quina és la diferència entre un condimentador i un saboritzant?

En principi diríem que el condimentador és un recipient que conté un saboritzant, per la qual cosa al productes Gallina Blanca els anomenem: Comdimentador d’Avecrem Pollastre, All i Julivert, etc. Són els recipients que contenen aquests potenciadors del sabor o saboritzants.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:34

Què puc fer perquè els ous durs es pelin bé?

Pelar-los en calent a sota del raig d’aigua de l’aixeta. Perquè no es trenquin durant la cocció, punxa amb una agulla les dues puntes de l'ou abans de posar-lo a coure. És un truquet que funciona.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:34

Per a quina recepta es fa servir la llauneta de tomàquet doble concentrat? em podeu enviar una recep

Per al Sofrito d'Hortalisses busca al nostre web les receptes que t’indico a continuació: Lluç en papillotte Sopa de taronges i altres verdures Orada al forn amb verdures Crema d’Au El concentrat de tomàquet es fa servir com el tomàquet fregit normal, només que és més dens i es dilueix en una mica de líquid, aigua o caldo.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:34

Sóc diabètic. quan faig un pa de pessic hi poso llevat i tots els ingredient, canviant només el sucr

Més que posar molt llevat, li recomanaria que muntés les clares d'ou a punt de neu ben forn i les afegeixi a la massa amb molt de compte perquè no baixin.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:34

Com podria fer una crema àcida per aposar-la a sobre dels “tacos” mexicans? a mèxic la venen feta, p

Salsa de tomàquet per a “tacos”: 4 tomàquets tipus puré, pelats, sense centre i picat finament2 dents d’all aixafats5 tasses de ceba picada4 pebrot “jalapeños” picats i sense llavors4 “chiles” verds llarg picats i sense llavors2 ½ tasses de vinagre (5%)2 cullerades de sal1 ½ cullerades de pebre negre1 cullerada de sucre2 cullerades d’orenga (opcional)1 culleradeta de comí mòlt (opcional)Nota: Aquest recepta resulta millor amb tomàquets tipus puré, ja que els d'amanir fan una salsa més clara i aigualida. Una altra: Ingredients: 3 o tomàquets gran molt vermells10 chiles verds serrans¼ d ceba1 manadet de coriandre1 vaset d’aigua, sal al gust. Manera de fer: Es piquen el chile, el tomàquet, la ceba i el coriandre. Es remena tot i es posa en una salsera. S’hi afegeix aigua i sal al gust. De totes maners, si mires al la botiga Gourmet del Corte Inglés és possible que trobis salses envasades.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:34

Voldria saber perquè quan faig pans de pessic no em surten esponjosos. em surten més aviat durs, i q

Pot tenir relació amb l’amassat. 1er. En afegir a la massa les clares muntades ja no s’ha de treballar massa més, i sempre s’ha de fer amb moviments giratoris suaus i molt lents. 2on. S’hi ha d’afegir el llevat en un proporció adequada. Prova la nostra coca casolana, que et pot servir com a pa de pessic si la poses en un motllo rodó. La pots trobar a la secció de receptes.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:34

Els caldos en bric, un cop obert aquest, es poden guardar si no s’ha consumit tot el contingut?

Es poden congelar perfectament, però posant-ho en un recipient de vidre o plàstic i sense omplir-los del tot, ja que quan es congelen els líquid creixen.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:34

Com puc fer una beixamel sense grumolls i sense que tingui gust de farina?

Per a fer beixamel és important calcular la mateixa quantitat de farina que de greix (mantega o oli). Així, el més normal seria: 50 gr. de farina y 50 de greix, sal, pebre i nou moscada. Coure primer tot això al foc i un cop estigui ben torrada la farina afegir-hi la llet, entre mig litre i tres quarts, segons com es vulgui de densa. Sempre remenant amb una batedora de varilles. Controla el foc, que estigui al màxim. Espero que et surti. Si no, ja saps que Gallina Blanca la té en un sobre i només s’hi ha d’afegir la llet i escalfar.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Com puc congelar en formatge de cabra?

En una caixa que s’ajusti el més possible a la mida de la peça que vulgui congelar. O en una bossa de congelació.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Com es poden conservar els xoriços en gerros?

Entenc que pregunta si es poden guardar xoriços en gerros. Crec que penjats en un lloc sec i fresc esposen guardar força temps, però es van assecant. Provi de congelar-los, si en té molts. O en gerros coberts amb oli també pot ser una bona opció.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Quina és la varietat d’enciam gourmet?

L’enciam gourmet no es refereix a un tipus d'enciam si no a les amanides que vénen envasades i llestes per a menjar i que es poden trobar a l'apartar de verdures de nevera de botigues i supermercats.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Com puc fer sopa al microones amb els caldos gallina blanca? he fet la pregunta altres vegades i no

La quantitat de pasta que cal fer servir al microones serà la mateixa que es fa servir quan es prepara una sopa al foc normal. L'única cosa que varia és el temps de cocció. Comenci provant amb 4 minuts per litre de caldo i uns 100 grams de pasta o més (segons si li agrada espessa o clara). L dic que ho provi perquè despèn del seu microones i la potència que tingui. Al microones sempre es poden afegir minuts, però no restar-ne.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Quin tipus d’arròs és el millor per a fer risotto?

L’arròs Arbori especial risotto, ja que el gra desprèn midó amb més facilitat.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Necessito saber les equivalències entre decilitres, mil•lilitres, grams...

Els líquids els mesurem en litres i les seves unitats inferiors són: Decilitres = a la desena (10) part del litre Centilitres = a la centèsima (100) part del litre Mil•lilitres= a la mil•lèsima (1000) part del litre Els sòlids els pesem en quilograms així: 1 kg = a 100 grams Es podria considerar que 1 litre equival a 1 quilo, ja que en la cuina no es fan servir líquids massa densos: oli, clares d’ou, llet, etc. Per a quantitats petites de líquid va bé disposar d’un mesurador específic. Els 2 decilitres són 20 mil•lilitres, per tant 200 grams.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Què puc fer perquè la coliflor no faci mala olor en coure-la?

Si no li molesta l'olor a llimona, posar una pell de llimona a l'aigua de coure la coliflor és una solució perquè no faci tanta mala olor. Un rajolí de llet o un rajolí de vinagre també funcionen bé. Provi el que més li agradi.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:33

Em poden dir com fer una tempura?

La massa es pot aconseguir barrejant en un bol farina, un ou (hi ha qui hi posa només la clara) i aigua molt freda. En molts establiments d’aliments orientals venen una farina especial per a fer aquesta massa. Molts cuiners afegeixen a aquesta massa una culleradeta de Sake (vi d’arròs) i unes gotes de salsa de soja o tamari. Fregirem els ingredients, tallats a làmines no massa gruixudes i passats per la massa de tempura, en oli vegetal. Tindrem cura que quedin ben fets pels dos costats. Un cop fregits estendrem aquests aliments a sobre d’un paper de cuina que absorbeixi l'excés d'oli. Salutacions.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

Com puc aconseguir que quan faig mousse de xocolata no es decanti líquid quan es refreda?

Com és normal, la mousse es prepara amb clares d’ou muntades. Suposo que deu passar-te això perquè no deuen estar molt fermes i per tant deixen anar una mica de líquid. Per a saber si les clares estan ben muntades cal poder girar el recipient on s'han muntat sense que caiguin. Per altra banda, una mousse casolana no s'ha de guardar més de dos dies a la nevera.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

Bona tarda. m’agradaria saber quina és la diferència entre un potatge, una carn d’olla i un bullit.

Són molt similars. Et passo la descripció dels tres i tu mateixa veuràs com s'assemblen. Potatge: És un guisat fet amb verdures, llegums i altres ingredients. Carn d’olla: Menjar preparat amb carn, cansalada, llegums i hortalisses. Bullit (puchero, en castellà): Tipus de carn d’olla. En castellà s’anomena puchero també el recipient on es fa. Esperem haver-te pogut solucionar aquest dubte.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

Com puc fer que quan faig crema de tomàquet amb llet aquesta no se'm talli?

El tomàquet té una acidesa que`s'ha de corregir a poc a poc afegint-hi un pessic de sucre. No obstant això, la llet s’hi ha d’afegir quan el tomàquet ja estigui cuit i ben espès. Per altra banda, la llet s’hi pot afegir a fora del foc, ja que és un aliment que no cal que bulli.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

Per què he de coure la verdura abans de congelar-la? sempre l’he congelada sense coure, ja que despr

No és coure, el que s’ha de fer per a congelar la verdura. S’ha d’escaldar, és a dir col•locar-la en un escorredor i submergir-la en aigua bullint durant 5 minuts aproximadament, segons el tipus de verdura o la quantitat.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

Es poden congelar els llegums després d'haver-los posat en remull? si és possible, es poden llavors

En un principi es poden congelar els llegums remullats, però jo t’aconsellaria que els descongelessis per a cuinar, ja que si no podrien quedar una mica durs en cuinar-los.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

Per què se m’obren les croquetes? he mirat de fer la beixamel més o menys espessa, però al final, qu

S’han de fregir en oli ben calent i no posar-na massa alhora. Tampoc se n'han d'afegir de noves sense haver retirat totes les altres. Tingui present que tot està ja cuit i que nomes cal fregir l’arrebossat, no l’interior. Pot intentar arrebossar-les lleugerament: Primer per farina blanc, passar-les per ou i finalment per pa ratllat.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

Hola, voldria saber com s’han d’obrir i rentar les cloïsses per a assegurar-se que ja no tenen sorra

El primer que cal fer és posar-les unes hores a la nevera amb aigua freda i un bon grapat de sal. Com que estan vives es van obrint i de tant en tant s'han de remenar amb compte perquè deixin anar la sorra. De totes maneres, al moment d’obrir-les al vapor per a cuinar-les després cal tenir cura de colar bé l'aigua que han deixat anat.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:32

He preparat carn (falda) farcida en salsa per a nadal i l’he congelada, però m’ha quedat una mica en

Pel sol fet d’haver-la congelat ja et quedarà més tendre quan la descongeli i l’escalfi. En tot cas, escalfant-la al microones a màxima potència i ben tapada es podrà estovar encara més i quedarà molt més tendre.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:31

Tinc un dubte. en algunes receptes els temps i temperatures es refereixen al microones. jo no en tin

En principi és una mica difícil calcular els temps en els microones ja que depèn de les diferents potències. Però per a convertir-los a forn tradicional cal diferenciar el que seria una cocció a màxima potència de micro: aproximadament tres vegades més al forn (amb peces grans 1 pollastre sencer, 1 cuixa de xai, etc) Llavors està el bany Maria, que al microones seria al 75% de potència i al forn es treballa sobre una safata amb aigua i sense superar els 180ºC (ex. un flam, aproximadament 1 hora i al micro 12-15 minuts).

gallina blanca
11/12/2009 | 14:31

Agrairia que em poguessin dir com puc conservar frescos els canapès fets el dia abans de consumir-lo

Un cops acabats de fer i a la mateixa safata amb què els servirem (si és una safata de cartró amb blondes de paper, posar-ne de daurades o platejades), els cobrirem del tot amb paper de cuina o un tovalló de paper i els tirarem unes gotetes d’aigua, en quantitat abundant, al moment de servir-los. Si són d’un dia per l’altre, és millor, a més, posar la safata dins un abossa de plàstic. Quan es treu el paper (abans de servir-los) es refan les decoracions, que s’hauran mogut de lloc. El canapè de caviar tenyeix una mica. És millor fer-lo unes hores abans.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:31

Com puc congelar l’alfàbrega?

Per a congelar julivert, alfàbrega o una altra herba fresca, cal col•locar-la, un cop neta i assecada, en una bosseta, tancar-la i congelar-la.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:31

Què puc fer per a espessir una maionesa que ha sortit una mica líquida?

La maionesa pot haver quedat líquida per dos motius: que li falto oli o que s’hagi tallat. No sé quant d’oli i quants ous has fet servir. El més probable és que s’hagi tallat. En aquest cas es pot arreglar de la següent manera: En un bol net pots posar 3 o 4 cullerades d’aigua tèbia. Batent amb el minipimer al fons del vas afegeix a poc a poc el fil de maionesa líquida fins que la acabis. Veuràs com va espessint mica en mica. No remenis massa la batedora al fons fins que no vegis que està ben espessa. També la pots arreglar començant amb un altre ou, sal i oli, aproximadament un vas (150 ml). Quan vegis que està lligada (espessa) hi afegeixes a poc a poc la maionesa que t’havia quedat líquida.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:31

Cua de peix o cuallada

Hola bon dia . La meva pregunta es la següent, quan diuen 2 sobres de cuallada, de quina marca és? ja que jo sempre he utilitzat cua de peix, i no se si és el mateix.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:30

Samfaina

Quan faig sanfaina la pell del pebrot molesta als meus comensals. Com es pot pelar el pabrot per fer la sanfaina? Moltes gràcies

gallina blanca
11/12/2009 | 14:29

Es pot utilitzar la salsa carbonara per a pizza?

No hi ha cap inconvenient en col·locar la salsa, ja preparada sobre una pizza: tot i això, tinguis en compte que ja està condimentada i al fornejar-la pot augmentar una mica el seu sabor. Per tant, no cocndimentis la pizza per tal de compensar la sal. "

gallina blanca
11/12/2009 | 14:26

Com es fa un küge, briox d'origen alemà?

KUCHEN INGREDIENTS: 2 tasses de farina 2 cullerades de Margarina 1 tassa de sucre flor 2 culleradetas de polvos de forn (llevadura) 1 ou 1 pot de melmelada, la que prefereixis Ingredients per a la coberta: 1 tassa de farina 3/4 tassa de sucre granulat 1 culleradeta de Canela en pols 1/8 de margarina PREPARACIÓ Es barregen tots els ingredients de la massa; si queda una mica seca, s’afegeix una mica d’aigua. S’amaasa i es posa en el motllo untat amb mantega o oli. Sobre la masa es posa la melmelada i es cobreix amb les engrunes, les quals es preparen de la següent manera.: Es calenta la margarina, la qual es posa sobre la farina i lentament es va barrejant amb una cullera de fusta formant les engrunes. Es posa al forn mig durant 35 min. aproximadament.

gallina blanca
11/12/2009 | 14:23