Amanida de pasta amb tonyina

Recepta de Amanida de pasta amb tonyina

1 Vots | 1 comentaris

Quan arriba el bon temps vénen de gust més amanides i passar menys temps tancats a la cuina per poder sortir a gaudir del sol i de la caloreta. Aquesta senzilla amanida de pasta i tonyina es prepara en un tres i no res, és fresca i, a més, molt nutritiva.

Per preparar-la necessitarem pasta, tonyina en conserva, pernil dolç, pinya, oli, mostassa, vinagre i una pastilla d’Avecrem Caldo de Pollo.

És una amanida fresca, molt primaveral i deliciosa, perfecta com a entrant o per un sopar lleuger. A més, quan arriba la calor les amanides vénen més de gust i ens ajuden a suportar millor les temperatures, perquè constitueixen un àpat fresc i hidratant.

D’altra banda, les amanides són sempre un menjar saludable que no hem de dubtar a incorporar a la nostra dieta. Atreveix-te a preparar-les de moltes maneres i amb tota mena d’ingredients per crear receptes originals, fresques i delicioses.

  • 10-20 min
  •  
  • Fàcil
  • Primer plat

Ingredients

  • 250 g

    de pasta

  • 1 cullerada

    de mostassa

  • 1 cullarada

    d'oli

  • 200 g

    de pernil dolç

  • 1 llauna

    de tonyina

  • 1 llauna

    de blat de moro dolç

  • 6 rodanxes

    de pinya

  • 1 pastilla

    d'Avecrem Caldo de Pollo

  • 1 cullerada

    d'oli

  • 1 pessic

    de Sazonador Avecrem

Informació nutricional

  • 573 cal.

    Per ració

  • 19.54 %

    Greixos

  • 37.94 %

    Hidrats de carboni

  • 21.1 %

    Proteïnes

DALE TU TOQUE PERSONAL...

Com fer Amanida de pasta amb tonyina

Posa a bullir un litre d’aigua
Pas 1
afegeix a l’aigua una pastilla d’Avecrem Caldo de Pollo
Pas 2
  • Pas 1

    Posa a bullir un litre d’aigua per cada 100 g de pasta amb una fulla de llorer.

  • Pas 2

    Quan arrenqui el bull, afegeix a l’aigua una pastilla d’Avecrem Caldo de Pollo i, quan torni al punt d’ebullició, afegeix la pasta. Quan aquesta estigui cuita, escorre-la i refresca-la sota l’aigua freda per evitar que s’encartoni. Reserva-la.

  • Pas 3

    Talla la pinya i el pernil dolç a trossets regulars. Escorre l’oli de la tonyina i esmicola’l. Barreja-ho tot amb la pasta i afegeix el blat de moro.

  • Pas 4

    Prepara una vinagreta amb l’oli, la mostassa i una miqueta de Sazonador Avecrem. Ara, a gaudir!

Les herbes aromàtiques són les teves aliades per aixecar qualsevol tipus d’amanida fresca. Intenta picar unes fulles d’alfàbrega al darrer moment i afegeix-les al teu plat, o fins i tot pots optar per una mica de coriandre per donar-li un toc més exòtic. Evita, això sí, fulles més llenyoses com les de romaní, perquè la textura no seria agradable.

Consells per cuinar Amanida de pasta amb tonyina

El truc: Pasta sempre a punt


Per impedir que la pasta s’enganxi, cal anar remenant-la mentre es cou i, si l’hem de guardar, cal refrescar-la en aigua freda uns minuts per eliminar l’excés de fècula. Segueix els nostres consells i aconseguiràs tenir la pasta sempre a punt.

Receptes recomanades...

Per escriure el que penses, recorda que has de formar part de la nostra comunitat.

Si estàs registrat...

Entra
o

Encara no estàs registrar?

Registra't
smarta
01/10/2010 | 15:39

L'he feta sense el blat de moro i ha quedat molt bona :)