Àspic de fruites

Recepta de Àspic de fruites

1 Vots | 0 comentaris

L’àspic és una preparació en fred i gelatinosa que se sol fer amb pernil, foie gras, mariscs, verdures i fins i tot fruites.

Precisament amb fruites (maduixes, pera i poma) és la recepta que t’oferim avui.

El toc "extra" de frescor el posa la menta. Anima’t, que és molt fàcil!

  • > 60 min
  •  
  • Fàcil
  • Postres

Ingredients

  • 100 g

    de sucre

  • 50 ml

    d'aigua

  • 8 fulles

    de menta

  • 500 ml

    de suc de taronja

  • 100 ml

    d’almívar de menta

  • 28 g

    de fulles de gelatina

  • 100 g

    de maduixes

  • 100 g

    de pera William’s o Llimonera

  • 100 g

    de poma Granny Smith

  • 100 g

    de pinya

Informació nutricional

  • 200 cal.

    Per ració

  • 0.39 %

    Greixos

  • 41.15 %

    Hidrats de carboni

  • 7.12 %

    Proteïnes

Com fer Àspic de fruites

Prepara l’almívar de menta:
Pas 1
Prepara la gelatina de taronja:
Pas 2
Renta, pela i talla les fruites
Pas 3
  • Pas 1

    Prepara l’almívar de menta: posa a escalfar el sucre i l’aigua en un cassó. Quan arrenqui el bull, retira l’almívar que s’haurà format i submergeix-li la menta. Tapa-ho i deixa que faci la infusió.

  • Pas 2

    Prepara la gelatina de taronja: posa les fulles de gelatina en remull amb aigua freda. Cola l’almívar i, encara calent, afegeix-li la gelatina escorreguda. Dissol la barreja de la gelatina amb el suc de taronja i deixa que es posi tèbia.

  • Pas 3

    Renta, pela i talla les fruites a daus de 0,5 cm de costat. Disposa una base de gelatina de taronja en un motlle. Afegeix-li unes fruites i deixa que el conjunt adquireixi consistència a la nevera. No posis el preparat al congelador, ja que cristal•litzaria i l’àspic quedaria opac.

  • Pas 4

    Mentre es refreda, mantingues la resta de la gelatina de taronja a temperatura ambient perquè no qualli.

  • Pas 5

    Quan la gelatina del recipient de la nevera s’hagi endurit, afegeix-li una mica més de gelatina i de fruites. Torna a deixar que prengui consistència. Repeteix l’operació fins que acabis la fruita i la gelatina.

  • Pas 6

    Desemmotlla l’àspic i serveix-lo fred.

Inverteix en un bon motlle per aquesta i altres receptes. Si encara no saps si decantar-te per un motlle metàl·lic o per un de silicona, aquí et deixem un article que explica els pros i contres.

Consells per cuinar Àspic de fruites

El truc: Com treure el cor a les pomes


Per treure el cor de les pomes pots utilitzar un estri específic per fer-ho que et facilitarà molt les coses. Si no en tens cap, un ganivet punxegut i allargat pot servir-te. Primer, renta i pela la poma. A continuació, introdueix el ganivet per la part inferior de la poma, deixant mig centímetre de distància de la punta negra. Fes el tall al voltant, perforant la poma de banda a banda, i empeny per retirar el cor.

Receptes recomanades...

Per escriure el que penses, recorda que has de formar part de la nostra comunitat.

Si estàs registrat...

Entra
o

Encara no estàs registrar?

Registra't