Cocido madrileny a foc lent

Recepta de Cocido madrileny a foc lent

0 Vots | 0 comentaris

  • > 60 min
  • 6
  • Mitjana
  • Primer plat

Ingredients

  • 250 gr

    de cigrons

  • 3

    pastanagues

  • 1

    col

  • 1

    punta de pernil

  • 300 gr

    de cansalada o cansalada viada

  • 1

    botifarró

  • 3

    xoriços de guisar

  • 1

    carcassa de pollastre

  • 500 gr

    de carn de botifarró

  • 4

    patates

Com fer Cocido madrileny a foc lent

  • Pas 1

    Posar en remull uns bons cigrons castellans la nit abans, amb un grapat de sal gruixuda marina.

  • Pas 2

    Posar a coure, començant amb l'aigua freda, la carn, la punta de pernil, la cansalada viada i el pollastre. Durant tota la cocció, del principi a la fi, anar retirant l'escuma que es vagi formant amb una escumadora. Alhora, anar-hi afegint aigua perquè el cocido no quedi sec.

  • Pas 3

    Quan comenci a bullir afegir-hi els cigrons, prèviament escorreguts i rentats. Salar i coure de dues a tres hores, segons la duresa dels cigrons.

  • Pas 4

    Quan faltin uns 30 minuts per al final, posar a coure la coliflor en un pot a part. Al pot on s'està fent el cocido abocar els xoriços, els botifarrons i les pastanagues pelades i tallades a trossos grans.

  • Pas 5

    Quan quedin uns 15 minuts afegir les patates al pot on es fa el cocido.

  • Pas 6

    En acabar, colar el caldo i fer la sopa, que pot ser de fideus, de cabell d'àngel, etc.

  • Pas 7

    El cocido madrileny es serveix a taula. En un pot s'hi posa la carn amb els cigrons, en un altre la sopa i en un altre la verdura amb les patates i les pastanagues.

Receptes recomanades...

Per escriure el que penses, recorda que has de formar part de la nostra comunitat.

Si estàs registrat...

Entra
o

Encara no estàs registrar?

Registra't