Corona de l'almudena

Recepta de Corona de lalmudena

0 Vots | 0 comentaris

  • > 60 min
  • 4
  • Mitjana
  • Esmorzar / berenar

Ingredients

  • Per a la massa:

  • Nata, trufa o crema pastissera al gust

  • Per al farciment:

  • Ratlladura de taronja

  • Ratlladura de llimona

  • 1/2 culleradeta

    de sal

  • Essència de vainilla al gust

  • 700 gr

    de farina de força

  • 40 gr

    de llevat fresc de forner

  • 1

    rovell d'ou

  • 2

    ous

  • 100 gr

    de mantega

  • 150 gr

    de sucre

  • 200 gr

    de llet

  • 100 gr.

    d'ametlles filetejades

Com fer Corona de l'almudena

  • Pas 1

    El primer que cal fer és abocar en un bol la llet, el sucre, la mantega i la ratlladura de les pells de la llimona i la taronja. Batre-ho enèrgicament fins que tots els ingredients quedin ben incorporats. Afegir-hi el rovell d'ou i el llevat i seguir barrejant.

  • Pas 2

    Llavors, posar el preparat en un bol i cobrir-lo amb la farina. Afegir-hi un pessic de sal i començar a amassar fins obtenir una massa del tot integrada. Formar una bola amb la massa i donar-li forma de cèrcol fent-li un forat des del centre.

  • Pas 3

    Un cop acabat el procés, posar la corona en una placa per a forn coberta amb paper de forn i pintar-la amb el rovell d'ou batut perquè es dauri. En cas que es vulgui decorar s'hi pot escampar per sobre ametlla filetejada. Reservar-la i esperar que creixi fins el doble de la seva mida.

  • Pas 4

    Posar-la al forn prèviament escalfat a 175ºC durant 20 o 25 minuts. És molt importat posar un vas d'aigua al fons del forn perquè la massa no es ressequi durant la cocció.

  • Pas 5

    Un cop acabada la cocció, retirar del forn, deixar refredar i farcir i decorar la massa. Per al farciment cal tallar la corona per la meitat i i cobrir la part inferior amb nata, crema pastissera, xocolata o trufa (el que més agradi) i tapar amb la part superior. I ja està a punt per a gaudir-ne!

  • Pas 6

    És un dolç típic de Madrid que es menja amb motiu de la festa de la Verge de l'Almudena que, a més, és la patrona dels pastissers. És com un avançament del tortell de Reis, però d'elaboració més senzilla i sense la típica aigua de flor de taronger que dóna el gust tant característic al tortell de Reis.

Receptes recomanades...

Per escriure el que penses, recorda que has de formar part de la nostra comunitat.

Si estàs registrat...

Entra
o

Encara no estàs registrar?

Registra't