Pastís d’albergínia amb salsa de pebrots vermells

Recepta de Pastís d’albergínia amb salsa de pebrots vermells

3 Vots | 0 comentaris

Els pastissos salats són una opció estupenda perquè els nens mengin verdura.

La seva textura uniforme i suau és un dels atractius d’aquesta mena de preparats. En aquesta ocasió, a més, hem mantingut una lleugera aroma a fum a les albergínies i als pebrots.

Anima’t a preparar-lo i descobreix una altra forma de menjar verdura.

  • > 60 min
  • 4
  • Mitjana
  • Primer plat

Ingredients

Informació nutricional

  • 360 cal.

    Per ració

  • 25.48 %

    Greixos

  • 18.16 %

    Hidrats de carboni

  • 10.88 %

    Proteïnes

DALE TU TOQUE PERSONAL...

Com fer Pastís d’albergínia amb salsa de pebrots vermells

Renta les albergínies,
Pas 1
Repeteix l’operació per cuinar els pebrots.
Pas 2
Passa les albergínies netes pel túrmix
Pas 3
  • Pas 1

    Renta les albergínies, punxa-les lleugerament amb una forquilla i posa-les a coure sobre una flama al foc perquè agafin una lleugera aroma a fum. Abans que agafin massa color i que el sabor de fumat sigui massa intens, retira-les del foc i posa-les a coure sobre una planxa al mínim o al forn a uns 90º C. D’aquesta manera, la cocció és lenta i l’hortalissa queda perfectament cuita fins al centre. Quan estigui molt tova, retira-la del foc i deixa-la refredar.

  • Pas 2

    Repeteix l’operació per cuinar els pebrots. En aquest cas, però, és aconsellable cremar-los bé la pell al foc del fogó. Després els pots posar a coure al forn o a la planxa i, un cop acabada la cocció, els pots embolicar amb un drap humit i deixar-los refredar. D’aquesta manera els podràs pelar millor. També pots posar-los a coure directament al forn amb un bon raig d’oli per sobre. Aquest ajudarà a fer que la pell se separi i et seran més fàcils de pelar. En aquest cas, però, no tindran l’aroma a fum. Un cop freds, pela i treu les llavors dels pebrots. Reserva’ls. En ambdós casos, si no tens una cuina de gas, pots utilitzar un bufador per cremar les hortalisses i donar-les-hi aquesta aroma lleugerament fumada, equivalent a la que agafarien si les fessis a la brasa.

  • Pas 3

    Passa les albergínies netes pel túrmix. Barreja-hi la meitat de la crema de llet i els ous i tritura-ho bé amb el túrmix. Salpebra la barreja i assaona-la amb una mica de nou moscada. Unta amb mantega un motlle de suflé d’uns 18 centímetres de diàmetre. Aboca-hi el preparat anterior i fes-lo coure al forn dins un bany maria a uns 100 graus entre una hora i mitja i dues hores, aproximadament. Deixa refredar una mica el pastís i desemmotlla’l.

  • Pas 4

    Mentre el pastís es cou, prepara la salsa: tritura els pebrots amb la resta de la crema de llet, el ¼ de pastilla d’Avecrem 100% Natural 8 Verduras i una mica de sal i pebre. Serveix-ho amb la salsa de pebrots.

Una altra forma de cuinar les albergínies en aquesta recepta és posar-les a coure directament al forn, primer a temperatura forta, perquè es torrin una mica, i posteriorment a foc lent, perquè la calor els arribi al centre. En el cas de tenir molta pressa, també pots torrar-les i acabar-les de coure al microones en un recipient de vidre tapat. El resultat no és òptim, ja que l’albergínia queda com bullida, però et pot servir si no tens temps.

Consells per cuinar Pastís d’albergínia amb salsa de pebrots vermells

El truc: albergínies sense amargor

Per evitar que les albergínies amarguegin, un cop tallades pots deixar-les en un recipient amb llet durant unes 2 hores. Després escorre-les, asseca-les i utilitza-les. Una altra opció és posar-les al recipient amb sal grossa, per fer que suïn i perdin tota l’amargor. D’aquesta manera també absorbiran menys oli en fregir-les.

Receptes recomanades...

Per escriure el que penses, recorda que has de formar part de la nostra comunitat.

Si estàs registrat...

Entra
o

Encara no estàs registrar?

Registra't