Pit de pollastre

Recepta de Pit de pollastre

0 Vots | 0 comentaris

Quan tens poc temps per cuinar, de vegades el primer que se t’acut és preparar una amanida i alguna cosa a la planxa. No obstant això, per aquests casos, el microones és un magnífic aliat, perquè ens permet tenir a punt en pocs minuts un plat elaborat i saborós. Amb la recepta que et proposem, en un quart d’hora tindràs a punt un deliciós pit de pollastre amb pebrot i ceba. És gustosíssim! És l’opció ideal, per exemple, quan vols improvisar un sopar per als nens. Aprofita per servir-lo acompanyat d’unes patates a trossos i cuites a la mateixa bossa al microones. Veuràs com se les mengen la mar de bé!

Una cocció variada

Arrebossat, fregit, a la graella, a la barbacoa... Si repasséssim totes i cadascuna de les formes de cocció d’aliments que coneix l’ésser humà, segur que en totes elles hi trobaríem algun plat preparat amb pollastre. I és que es tracta d’una de les carns més assequibles del mercat, no només pel seu preu, sinó també per la seva versatilitat a la cuina. A més, ja sabem que és la carn favorita dels nens, o sigui que ja tenim totes les excuses que necessitem per anar corrent a comprar una mica de pollastre a la nostra botiga habitual.

I si vols aprofitar al màxim la peça, et contarem alguns secrets que potser no t’havies parat a pensar. I és que, encara que qualsevol part habitual del pollastre es pot cuinar de moltes maneres, algunes són millors que altres per segons quines coccions.

Per exemple, per cuinar el pollastre al forn sempre és millor triar un exemplar jove, però si el que volem és guisar-lo o estofar-lo, llavors hauríem de decantar-nos per un pollastre més vell, ja que així aconseguirem que la carn tingui un sabor més intens després de la cocció.

 

De dalt a baix

Ja has arribat del súper amb el teu pollastre? Doncs som-hi, a cuinar-lo! Podem començar per la recepta que t’expliquem aquí. O sigui que talla el pit, adoba’l i posa’t mans a l’obra. També pots fer servir el pit per preparar altres plats, com un pit de pollastre a la llimona o al rocafort.

Amb les cuixes i les aletes recorrerem al fregit. En aquest cas, podries preparar un pollastre al curri o unes cuixes de pollastre a la mel, o recórrer a les sempre delicioses aletes picants.

  • 10-20 min
  • 4
  • Fàcil
  • Segon plat

Ingredients

  • 1

    pit de pollastre (adobar al gust)

  • 1

    pebrot de morro de bou (‘morrón’)

  • 1

    pebrot verd

  • 1

    ceba pelada

  • 1

    gra d’all

  • 1

    llauna d’olives

  •  

    Un pessic d’Avecrem Caldo de Pollo

Informació nutricional

  • 303 cal.

    Per ració

  • 11.85 %

    Greixos

  • 9.20 %

    Hidrats de carboni

  • 38.74 %

    Proteïnes

Com fer Pit de pollastre

  • Pas 1

    Per començar a preparar aquesta recepta, cal tenir una bossa de plàstic especial per a microones o un recipient apte per a microones. Assaona el pit al gust (amb pebre, pebre vermell dolç o picant, curri...).

  • Pas 2

    Pica fi l’all i talla a tires fines la ceba, el pebrot verd i el pebrot de morro de bou (o vermell).

  • Pas 3

    Introdueix a la bossa o al recipient apte per a microones tots els ingredients i remou-los bé perquè es barregin tots els sabors. Si has utilitzat una bossa, fes-hi alguns foradets, i si has usat un recipient, recorda’t de cobrir-lo amb la tapa del microones.

  • Pas 4

    Cuina a màxima potència durant uns 10-15 minuts (depenent de la mida del pit). Si és la primera vegada que fas el pollastre d’aquesta manera, vés comprovant el punt de cocció perquè estigui al teu gust. Un bon acompanyament per al pit de pollastre és combinar-lo amb una deliciosa amanida verda.

La salsa que acompanya aquest pollastre queda deliciosa si afegeixes als ingredients mig gotet de vi blanc. Segur que els teus comensals escuren el plat!

Consells per cuinar Pit de pollastre

El truc: ‘plomar’ definitivament

Per eliminar les restes de plomes que pugui tenir adherides la pell de qualsevol au, pots utilitzar la flama del fogó o, si treballes amb una cuina elèctrica, un bufador de cuina. En aquest cas, tingues la precaució de col·locar les ales en un recipient que aguanti bé la calor (pot ser una paella). Pots disposar-ho sobre la superfície dels focs, que aguanta temperatura.

Receptes recomanades...

Per escriure el que penses, recorda que has de formar part de la nostra comunitat.

Si estàs registrat...

Entra
o

Encara no estàs registrar?

Registra't