Canapès variats

Tens convidats a casa i no saps amb què oferir-los-hi? Les patates fregides, les olives i les escopinyes són clàssics que sempre triomfen, però... per què no fer alguna cosa més exclusiva?

Sí, estem pensant en uns saborosos canapès variats.Veure més...

  • 40-60
  • Fácil
  • 4
Canapès variats

Ingredients

  • Tomate Frito Gallina Blanca

    100% natural con aceite de oliva virgen extra

  • Con Avecrem, ¡triunfas!

Informació nutricional

  • Energia

    680kcal

  • Hidrats

    20.69g

  • Proteïnes

    39.95g

  • Greixos

    48.22g

  • Fibra

    1.66g

Com fer Canapès variats

  • PAS 1

    Per evitar que el pa s'assequi, abans de cobrir-lo de gènere, has d’humitejar-lo amb la barreja d’ou batut, crema de llet i una mica de brandi. Aquesta mescla permet congelar els canapès i, al moment de consumir-los, el pa estarà tendre.

  • PAS 2

    Per als de salmó: Barreja l’anet picat amb el formatge per untar. Estén pel damunt del pa de motlle. (3)Cobreix-ho amb el salmó fumat i una mica de succedani de caviar abans de tallar els canapès. Opcionalment es pot gelatinitzar el canapè perquè brilli més.

  • PAS 3

    Per als de formatge blau: Barreja la mantega pomada (tova, però no fosa) amb el formatge blau. Estén la barreja sobre el pa de motlle. Cobreix el pa amb les nous o els grans de raïm, sense llavors, tallats per la meitat. Opcionalment es pot gelatinitzar el canapè.

  • PAS 4

    Per als de tonyina: Tritura l’ou dur, la tonyina, els pebrots, les anxoves i el Tomate Frito Gallina Blanca. Estén el paté de tonyina sobre el pa. Decora amb les olives farcides o els cogombres. Talla i serveix el canapè. Opcionalment es pot gelatinitzar el canapè.

  • PAS 5

    Per als de cranc: Prepara una salsa rosa barrejant la maionesa amb el quètxup, el Perrin’s, el Tabasco i el suc de taronja. Talla el surimi a rodanxes de mig centímetre de gruix. Reserva’l. Pela i pica fina la ceba. Reserva-la. Barreja la ceba amb el surimi i la salsa rosa. Disposa la barreja pel damunt del pa torrat. Decora amb una mica de julivert picat abans de servir.

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Canapès variats

El truc: El pa, sempre cruixent

Per evitar que el pa s'assequi, abans de cobrir-lo de gènere, has d’humitejar-lo amb la barreja d’ou batut, crema de llet i una mica de brandi.
Aquesta mescla permet congelar els canapès i, al moment de consumir-los, el pa estarà tendre. 

Truco destacado de la receta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online

Pots preparar canapès de gairebé qualsevol cosa que et passi pel cap. En aquesta recepta et proposem algunes opcions, com el salmó, el formatge, la tonyina i el cranc.

La base dels canapès és sempre la mateixa: el pa de motlle. Pel damunt, hi pots posar el que més t’agradi. Fins i tot hi ha qui diu que barrejar dolç i salat és una gran idea! Has provat les anxoves amb llet condensada? Aquells que ho han fet, asseguren que estan boníssimes. Encara que, per si de cas, et recomanem que primer tastis un canapè abans de començar-ne la producció en sèrie.

Dolços i salats

El vocabulari és tan ric en paraules que hem aconseguit donar un nom específic a la majoria de canapès existents en funció de la seva base. I és que les tapes (sense base), els pinxos (amb una llesca de pa), les cassoletes (de massa trencada, farcides) o els vol-au-vents (de massa de pasta de full farcida) no deixen de ser una mena de canapès que han aconseguit una entitat pròpia gràcies a l’evolució del vocabulari. Avui en dia, quan parlem de canapès, a gairebé tots ens ve al cap un tros de pa de motlle o una torradeta acompanyada a sobre d’alguna cosa més o menys elaborada, però des de fa molt de temps els canapès inclouen qualsevol aliment que es prengui com a aperitiu i en una o dues queixalades.

Sigui com sigui, triar canapès per a l’aperitiu significa encertar. Els clàssics són els salats, però també en podem preparar de dolços perquè els nens els gaudeixin al màxim. Per exemple, podem fer canapès amb crema de cacau, llet condensada i, si volem que mengin alguna cosa una mica més saludable, fins i tot canapès de fruites, tallant unes maduixes, gerds, pinya o poma en trossos petits i untant el pa amb un almívar preparat amb aigua i la meitat de sucre, i deixant que bulli perquè agafi la textura adequada.

Per a una festa d’aniversari (sense oblidar el pastís), per a una celebració familiar o per Nadal, amb aquests canapès tens l’aperitiu perfecte per matar el cuquet i obrir la gana per l’àpat que vindrà a continuació. Que vagi de gust!

 

Si a més hi afegim gelatina neutra, o agar-agar, i la dissolem en l’almívar, en untar els pans amb aquesta mescla i deixar-los reposar, se solidificarà i ens quedarà una capa dolça sobre la qual enganxar la fruita perquè no se’ns mogui. Els has provat així alguna vegada? Segur que t’encanten!