Calculadora de pes ideal

El pes va relacionat directament amb el nostre benestar. Per això l'Organizació Mundial de la Salut (OMS) i la Societat Espanyola per a l'Estudi de l'Obesitat (SEEDO) recomanen controlar-lo i mantenir-se en equilibri.

Amb aquesta eina podràs conèixer el teu en uns segons complimentant els següents camps. Al resultat hi obtindràs el teu Índex de Massa Corporal (IMC), la mesura del qual és la més extesa a l'hora de calcular tant el sobrepès com un pes per sota del normal, degut a la seva fàcil utilització.

I tu, saps quin és el teu? Calcula'l.

Veure el meu pes ideal

Com es calcula el pes ideal?*

L'IMC és un paràmetre molt fàcil de calcular ja que només necessitem conèixer el pes i l'alçada, i es realitza el mateix cálcul tant per a dones com per a homes. L'IMC el calculem mitjançant la següent fórmula: pes (kg) / talla2 (m).

 • Baix pes

  Si et trobes en situació de baix pes, és possible que la teva ingesta no sigui suficient per cobrir les teves necessitats diàries. Ves al teu especialista que et farà un estudi i determinarà la teva situació.

 • Normopès

  Si que et trobes dins d'un pes saludable. De tota manera recorda seguir una alimentació variada i equilibrada sense oblidar els beneficis saludables que ens aporta l'exercici físic.

 • Sobrepès

  Si et trobes en situació de sobrepès (de grau I o de grau II) és el moment de començar a cuidar-te. L'excés de greix, sobretot el situat a la zona abdominal, està associat a l'augment del risc de patir malalties metabòliques com la diabetis o l'augment de colesterol. Per això és molt important seguir una alimentació saludable potenciant el consum de cereals integrals, fruita , verdura i hortalisses, i limitar el consum de greixos especialment saturats i sucres. Així com triar coccions saludables com: al vapor, forn, planxa o microones, evitant fregits i arrebossats. A més de la pràctica d'exercici físic de manera regular. Pots anar a un dietista-nutricionista que t'assessorarà i guiarà fins a aconseguir un pes saludable.

 • Obesitat

  Si et trobes en situació d'obesitat (de tipus I, tipus II, tipus III o mòrbida i tipus IV o extrema) és molt important anar a un especialista . Les persones que pateixen obesitat presenten un alt risc en l'aparició de malalties associades a l'obesitat, tant metabòliques com cardiovasculars,aquest risc es veu augmentat a mesura que incrementa l'IMC tal i com afirma l'OMS. Està demostrat que la reducció de pes s'associa a una disminució del risc cardiovascular.

Más informacion sobre el peso ideal

El pes ideal de la dona

El pes ideal de la dona

Les dones tenen un percentatge de greix més gran que els homes, fet que fa que la seva despesa energètica sigui inferior. Per això s'estima que la despesa energètica de les dones és un 10% inferior a la dels homes.
Tanmateix, el que és ideal és adaptar aquestes necessitats amb l'edat i l'activitat física de cadascuna.
Per una dona mitjana, la xifra és al voltant de 2.000 calories al dia.

El pes ideal de l'home

El pes ideal de l'home

Els homes tenen un percentatge més gran de massa muscular que les dones, fet que fa que les seves necessitats energètiques siguin superiors.
Tanmateix, el que és ideal és adaptar aquestes necessitats amb l'edat i l'activitat física de cadascú.
Un home mitjà necessita al voltant de 2.500 calories al dia per mantenir el seu pes.

Consells nutricionals

Receptes que t'ajudaran a controlar el teu pes