Imaginació al poder a la nova edició de Madrid Fusión 2010

Alta cuina pobre, “Small plates”, “Gastrobars" i “Play Food” són algunes de les propostes que els millors xefs del món han posat sobre la taula a Madrid Fusión 2010, una trobada culinària on també s'ha parlat de tècniques, estalvi i avantguarda. Posa't el davantal, que comencem!!!

Les tècniques més capdavanteres

En el marc de la conferència “Eco-cuina, la darrera avantguarda”, alguns cuiners varen exposar, com a nous avenços, la necessitat de respectar el medi ambient i la sostenibilitat. Tot això, per mitjà de ponències que varen girar al voltant d’ingredients ecològics com ara l’oli d’oliva, els bolets, les tòfones i fins i tot el caviar!

No obstant això, l’estalvi també va ser molt present en aquesta 8a cimera gastronòmica, que va apostar fort per la “informalitat i la naturalitat per tal d’abaratir costos”.  Així, a la xerrada “Gastronomia: gestió + imaginació = benefici” es va parlar de les noves oportunitats de negoci, la creació d’establiments molt més econòmics i sense cambrers o l’alta cuina urbana modern English style.

Creativitat als plats

Imaginació als fogons per a abaratir el pressupost. Com? Gràcies als ingredients assequibles, les mitges racions o els plats ràpids. Fitxa’ls a tots!
• Alta cuina pobre
Cuinar amb ingredients assequibles per a elaborar receptes senzilles amb formules culinàries d’allò més “cool”.
• “Small plates"
El triomf de les tapes!! El que es porta són les mitges racions servides darrera la barra, a la vista del públic. Un concepte econòmic i al gust del consumidor.
• “Gastrobars”
Cuina d’alta expressió a preu de burguer? Ara és possible!! I per a demostrar-ho: GastroFestival. Una iniciativa posada en marxa durant aquest esdeveniment i que va permetre tastar tapes de restaurants emblemàtics de Madrid per només 3 €.
• "Play Food”
Trenca amb els clàssics! La informalitat, la imaginació i l'humor arriben al plat dels comensals. Un exemple? El “perrito bravo”, un carretó de salsitxes creat per Koldo Rodero, o restaurants sense cambrers en els que el menjar va de la cuina a la taula en una cinta transportadora.

I tu? Estàs preparat per a imitar els grans xefs? Anima’t!! Confia en els productes Gallina Blanca i cuina amb la seguretat d’estar fent servir una marca en constant innovació.  La creativitat és a les teves mans!

Valora aqueste article