Ingredients
Com fer COCIDO MADRILENY A FOC LENT
-
PAS 1
Posar en remull uns bons cigrons castellans la nit abans, amb un grapat de sal gruixuda marina.
-
PAS 2
Posar a coure, començant amb l'aigua freda, la carn, la punta de pernil, la cansalada viada i el pollastre. Durant tota la cocció, del principi a la fi, anar retirant l'escuma que es vagi formant amb una escumadora. Alhora, anar-hi afegint aigua perquè el cocido no quedi sec.
-
PAS 3
Quan comenci a bullir afegir-hi els cigrons, prèviament escorreguts i rentats. Salar i coure de dues a tres hores, segons la duresa dels cigrons.
-
PAS 4
Quan faltin uns 30 minuts per al final, posar a coure la coliflor en un pot a part. Al pot on s'està fent el cocido abocar els xoriços, els botifarrons i les pastanagues pelades i tallades a trossos grans.
-
PAS 5
Quan quedin uns 15 minuts afegir les patates al pot on es fa el cocido.
-
PAS 6
En acabar, colar el caldo i fer la sopa, que pot ser de fideus, de cabell d'àngel, etc.
-
PAS 7
El cocido madrileny es serveix a taula. En un pot s'hi posa la carn amb els cigrons, en un altre la sopa i en un altre la verdura amb les patates i les pastanagues.