TORTELL DE PASQUA

  • > 60
  • Media
  • 4

Ingredients

Com fer TORTELL DE PASQUA

  • PAS 1

    En un vas o tassa amb aigua tèbia dissoldre el llevat amb dues cullerades de farina, remenar una mica i deixar que la barreja fermenti durant 1 hora. Tapar, si es vol.

  • PAS 2

    En una superfície llisa o safata plana, posar la farina (320 gr) formant una pila (com un volcà).

  • PAS 3

    Afegir-hi 3 ous al centre i els grams indicats de margarina, la sal, el sucre (els grams indicats), les pells ratllades de la taronja i la llimona i la barreja fermentada durant 1 hora.

  • PAS 4

    Treballar amassant bé fins obtenir una pasta llisa i homogènia.

  • PAS 5

    Tallar vuit tires (com les que agafen l'ou a la foto) i dividir la massa en 4 parts. Posar aquestes parts en 4 motllos rodons (per tradició) untats amb margarina fent-los un forat petit al mig (deixant una mica de pasta al fons del forat, sense foradar del tot).

  • PAS 6

    Posar un ou a cada motllo (al forat) i "atrapar-los" amb dues tires de les que s'han preparat abans.

  • PAS 7

    Tapar els motllos amb un drap net i deixar fermentar durant 3 hores aproximadament a temperatura ambient.

  • PAS 8

    A punt d'acabar el temps de fermentació preescalfar el fron a 200ºC i posar-hi els motllos durant 10 minuts.

  • PAS 9

    Passat aquest temps abaixar la tempertura al 170ºC i seguir cuinant 45 minuts més.

  • PAS 10

    Treure del forn, deixar refredar 5 minuts i afegir-hi sucre al gust.

  • PAS 11

    Deixar refredar del tot i ja es pot menjar.

Valora aquesta recepta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online