Ingredients
Com fer CORONA DE COL LLOMBARDA A L'ANÍS
-
PAS 1
Rentar la col llombarda i tallar-la en juliana fina. Coure-la en una olla amb oli abundant, aigua i dues pastilles d'Avecrem Caldo de Verdures -30% de sal, durant 30 minuts; escórrer-la.
-
PAS 2
Pelar la ceba i tallar-la a daus molt fins. En una cassola amb oli ofegar-la a foc suau. Pelar la poma i tallar-la en quatre trossos. Eliminar-ne les llavors i laminar-la a sobre de la ceba, deixant-la coure durant 10 minuts a foc lent i tapada fins que e'stovi. Afegir-hi la col llombarda i rectificar el punt de sal. Tapar i ofegar un altre cop 10 minuts. Retirar del foc i deixar estovar.
-
PAS 3
Preparar la crema: en un pot antiadherent escalfar la mantega i afegir-hi la maizena. Torrar lleugerament i anar-hi afegint a poc a poc i sense deixar de remenar la llet tèbia perquè no s'hi formin grumolls. Salpebrar i abocar-hi unes gotes d'anís. Deixar coure lentament remenant de tant en tant. Encendre el gratinador i untar amb mantega un motllo de corona. Omplir-lo amb la col llombarda, aprentant-la amb la part de darrera d'una cullera i treure-la del motllo a sobre d'una safata de forn. Cobrir-la amb la beixamel i escampar-hi per sobre el parmesà i grans d'anís (optatiu). Coure al forn uns minuts, fins que es gratini el formatge.