PA DE PESSIC DE IOGURT

La recepta de pa de pessic preparada amb les mesures del gotet de iogurt ha esdevingut tot un clàssic de la nostra rebosteria. Amb uns pocs ingredients i en menys d’una hora podem improvisar un berenar o unes postres delicioses i sanes.Veure més...

  • 20-40
  • Fácil
  • 6

Ingredients

Informació nutricional

  • Energia

    467kcal

  • Hidrats

    68.23g

  • Proteïnes

    7.73g

  • Greixos

    17.90g

  • Fibra

    1.27g

Com fer PA DE PESSIC DE IOGURT

  • PAS 1

    Preescalfa el forn a 180ºC. En un bol, bat els ous, afegeix el iogurt i torna a batre fins que quedi tot ben barrejat.

  • PAS 2

    Afegeix el sucre a la barreja anterior i la farina, tamisant-la a través d’un colador. Al damunt de la farina tira el llevat, el suc i la ratlladura de llimona i l’oli. Remou amb unes varetes i barreja amb cura.

  • PAS 3

    Unta un motlle per forn amb una mica de mantega i empolvora’l lleugerament amb una mica de farina, perquè el pa de pessic no s’enganxi al motlle. Aboca la barreja en el motlle i fica-ho al forn. Deixa-ho coure uns 30 minuts a 180o.

  • PAS 4

    Recorda no obrir la porta del forn durant els primers 20-25 minuts per evitar que el pa de pessic no pugi. A més, com cada forn és diferent, tingues en compte que el temps és orientatiu. Per saber si el pa de pessic ja està llest, punxa’l amb una agulla fina o amb un punxó al centre i, si surt net, és que està ben cuit. Si, per contra, en treure’l veus que està "tacat" és que li falta una mica de temps de cocció.

  • PAS 5

    Retira del forn i deixa que es temperi. Després, desemmotlla’l i empolsina’l amb una mica de sucre glacé. Un cop finalitzada la recepta, com us ha quedat el vostre pa de pessic de iogurt?

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Pa de pessic de iogurt

El truc: Més gust per al pa de pessic

Si afegeixes un rajolí de licor de llimona (tipus Limoncello) a la massa del pa de pessic, li donarà un sabor boníssim i a més et quedarà més sucós.

Truco destacado de la receta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online

Segueix les instruccions que et proposem i veuràs com et queda un pa de pessic esponjós i delicat, amb el qual gaudiran tant els petits com els grans de la casa. Si et ve de gust canviar una mica, pots fer variacions sobre aquesta recepta bàsica. Aquest pa de pessic queda fantàstic si li afegeixes altres ingredients, com una mica de xocolata, trossos de fruita fresca, fruits secs, un bon rajolí d’anís... Anima’t a preparar-lo i explica’ns com t’ha quedat. Segur que deliciós!

L’elecció encertada

El món de la pastisseria i la rebosteria és una constant elecció entre coses: xocolata o melmelada? Sucre o edulcorant? Pastel o pastís? Forn o microones? Motlle metàl·lic o de silicona...?

Anem a parlar, doncs, de motlles. Per començar, ens ofereixen un espectre molt ampli d’opcions pel que fa a les formes: n’hi ha d’allargats, de rodons, més o menys alts, amb dissenys especials de Halloween, de Nadal i fins i tot perfectes per preparar les postres de la Primera Comunió. A més, ja siguin per a galetes, magdalenes o bescuits, en podem trobar de diferents materials. Els més tradicionals són els motlles de metall, normalment d’alumini. Aquests motlles són econòmics i admeten múltiples usos, però cal tenir en compte algunes coses a l’hora d’utilitzar-los:

  • Greixar i enfarinar els motlles sempre abans d’usar-los: si no es posa matèria grassa abans d’abocar la massa, en coure’s el preparat s’enganxarà a les parets i haurem malbaratat tota la feina.
  • No només ocupen espai, sinó que és important tenir cura que no quedin exposats a algun cop que els faria perdre la seva forma original.

I per a les cuines i cuiners i cuineres més modernes, al mercat tenim els motlles de silicona, que tenen com a avantatges fonamentals l’invers al que acabem d’advertir sobre els motlles de metall, és a dir: no cal greixar-los, podem guardar-los en qualsevol lloc, ja que mantenen la forma, i no ens cremarem en tocar-los, ja que la silicona no s’escalfa. A més, els podem trobar en mil i un colors i formes diferents. Així que, ja sabeu, feu volar la vostra imaginació... i no oblideu enviar-nos un trosset del pa de pessic que hagueu preparat!

Aquest pa de pessic tan senzill es pot convertir en un vistós pastís d’aniversari si el decores amb una mica de nata i fruits vermells, amb xocolata... També és deliciós si l’obres per la meitat i el farceixes amb melmelada o crema pastissera. Que vagi de gust!