Amanida de pasta

La pasta és un dels aliments estrella a moltes llars. És molt nutritiva, es pot preparar de mil i una formes i sempre queda deliciosa. Avui et proposem una recepta ideal per a qualsevol moment de l’any: una amanida de pasta. En tractar-se d’una amanida completíssima, pot servir fins i tot com a plat únic.Veure més...

  • 20-40
  • Fácil
  • 4

Ingredients

  • Avecrem Caldo de Pollo

    Con Avecrem, ¡triunfas!

Informació nutricional

  • Energia

    573kcal

  • Hidrats

    63.57g

  • Proteïnes

    32.12g

  • Greixos

    19.93g

  • Fibra

    5.40g

Com fer Amanida de pasta

  • PAS 1

    Bull els llaços en aigua abundant amb una pastilla d’Avecrem Caldo de Pollo i una mica de sal. Quan estiguin grenyals, refreda’ls sota l’aixeta i escorre’ls.

  • PAS 2

    Talla els tomàquets per la meitat, i la mozzarella, a daus. Talla el pernil i les anxoves en tires fines.

  • PAS 3

    Aboca en un bol la pasta, els tomàquets, les anxoves, el pernil i la mozzarella. Afegeix les tàperes i la ruca fresca.

  • PAS 4

    Prepara l’amaniment: barreja el iogurt amb el suc de mitja llimona i l’oli d’oliva verge extra. Barreja la pasta amb l’amaniment i serveix en plats individuals.

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Amanida de pasta

El truc: Pasta que mai no se’ns enganxa


Si cous la pasta en aigua amb sal i li afegeixes dues cullerades d’oli d’oliva, veuràs com no se t’empega durant la cocció i queda molt més suau i apetitosa. És igual la quantitat de pasta que vulguis coure: amb un parell de cullerades n’hi haurà prou, i el resultat serà espectacular.

Truco destacado de la receta
Caldo Casero de Pollo Gallina Blanca

Descubre nuestros Caldos Caseros Gallina Blanca

Comprar online

Intenta modificar els ingredients en funció dels teus gustos o dels gustos dels teus comensals. Afegeix-li unes gambes, una mica de tonyina, surimi, anxoves... També queda deliciosa amb uns fruits secs, com ara unes panses i unes nous, o fins i tot amb fruita dolça. Que vagi de gust!

De totes les mides i mesures

La mida importa? Si parlem de pasta, sí. Perquè més enllà dels macarrons i dels espaguetis, hi ha moltíssims tipus diferents de pasta amb els quals preparar les nostres receptes. I si no, que els hi preguntin als nostres amics italians.

En general, dividim la pasta en tres grans tipus: llarga, curta i farcida. Per preparar una amanida com la que us proposem en aquesta recepta, en principi hauríem de descartar la llarga i la farcida. Si voleu, és clar, perquè aquí no obliguem ningú a res.

Centrem-nos, doncs, en la pasta curta, és a dir, macarrons, llacets, orechiette, tirabuixons... Estaríem parlant de tota la pasta que es pot menjar amb forquilla sense necessitat d’enrotllar-la i que no porta cap mena de farciment. Amb aquest tipus de pasta podeu preparar les amanides que més us agradin i us quedaran estupendes!

Sana saníssima

I ara que ja sabem quina pasta és la més adequada per preparar amanides, arriba el moment de recordar per què una amanida de pasta és d’allò més sana.

Doncs perquè, a més de dur enciam, tomàquet, anxoves, etc., porta pasta, que és un aliment ric en hidrats de carboni, per la qual cosa proporciona a l’organisme l’energia necessària per desenvolupar qualsevol activitat física i intel·lectual. És per això que l’Organització Mundial de la Salut recomana que al voltant del 50% de l’energia que ingerim al llarg del dia procedeixi dels hidrats de carboni. Així que, ja ho sabeu, a preparar una bona amanida de pasta!

L’amanida de pasta combina molt bé amb una salsa de iogurt. Per preparar-la, barreja un iogurt amb dues cullerades de mostassa i un rajolí d’oli d’oliva. Veuràs com li dóna un toc deliciós a la teva amanida!