Amanida de pasta

La pasta és un dels aliments estrella a moltes llars. És molt nutritiva, es pot preparar de mil i una formes i sempre queda deliciosa. Avui et proposem una recepta ideal per a qualsevol moment de l’any: una amanida de pasta. En tractar-se d’una amanida completíssima, pot servir fins i tot com a plat únic.Veure més...

  • 20-40
  • Fácil
  • 4

Ingredients

  • Avecrem Caldo de Pollo

    Con Avecrem, ¡triunfas!

Informació nutricional

  • Energia

    573kcal

  • Hidrats

    63.57g

  • Proteïnes

    32.12g

  • Greixos

    19.93g

  • Fibra

    5.40g

Com fer Amanida de pasta

  • PAS 1

    Bull els llaços en aigua abundant amb una pastilla d’Avecrem Caldo de Pollo i una mica de sal. Quan estiguin grenyals, refreda’ls sota l’aixeta i escorre’ls.

  • PAS 2

    Talla els tomàquets per la meitat, i la mozzarella, a daus. Talla el pernil i les anxoves en tires fines.

  • PAS 3

    Aboca en un bol la pasta, els tomàquets, les anxoves, el pernil i la mozzarella. Afegeix les tàperes i la ruca fresca.

  • PAS 4

    Prepara l’amaniment: barreja el iogurt amb el suc de mitja llimona i l’oli d’oliva verge extra. Barreja la pasta amb l’amaniment i serveix en plats individuals.

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Amanida de pasta

El truc: Pasta que mai no se’ns enganxa


Si cous la pasta en aigua amb sal i li afegeixes dues cullerades d’oli d’oliva, veuràs com no se t’empega durant la cocció i queda molt més suau i apetitosa. És igual la quantitat de pasta que vulguis coure: amb un parell de cullerades n’hi haurà prou, i el resultat serà espectacular.

Truco destacado de la receta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online

Intenta modificar els ingredients en funció dels teus gustos o dels gustos dels teus comensals. Afegeix-li unes gambes, una mica de tonyina, surimi, anxoves... També queda deliciosa amb uns fruits secs, com ara unes panses i unes nous, o fins i tot amb fruita dolça. Que vagi de gust!

De totes les mides i mesures

La mida importa? Si parlem de pasta, sí. Perquè més enllà dels macarrons i dels espaguetis, hi ha moltíssims tipus diferents de pasta amb els quals preparar les nostres receptes. I si no, que els hi preguntin als nostres amics italians.

En general, dividim la pasta en tres grans tipus: llarga, curta i farcida. Per preparar una amanida com la que us proposem en aquesta recepta, en principi hauríem de descartar la llarga i la farcida. Si voleu, és clar, perquè aquí no obliguem ningú a res.

Centrem-nos, doncs, en la pasta curta, és a dir, macarrons, llacets, orechiette, tirabuixons... Estaríem parlant de tota la pasta que es pot menjar amb forquilla sense necessitat d’enrotllar-la i que no porta cap mena de farciment. Amb aquest tipus de pasta podeu preparar les amanides que més us agradin i us quedaran estupendes!

Sana saníssima

I ara que ja sabem quina pasta és la més adequada per preparar amanides, arriba el moment de recordar per què una amanida de pasta és d’allò més sana.

Doncs perquè, a més de dur enciam, tomàquet, anxoves, etc., porta pasta, que és un aliment ric en hidrats de carboni, per la qual cosa proporciona a l’organisme l’energia necessària per desenvolupar qualsevol activitat física i intel·lectual. És per això que l’Organització Mundial de la Salut recomana que al voltant del 50% de l’energia que ingerim al llarg del dia procedeixi dels hidrats de carboni. Així que, ja ho sabeu, a preparar una bona amanida de pasta!

L’amanida de pasta combina molt bé amb una salsa de iogurt. Per preparar-la, barreja un iogurt amb dues cullerades de mostassa i un rajolí d’oli d’oliva. Veuràs com li dóna un toc deliciós a la teva amanida!