Carxofes farcides de pernil

Les carxofes són, probablement, la flor més menjada al món. Per alguna cosa deu ser!

La veritat és que són delicioses i complementen molt bé qualsevol menú de final d’hivern i de primavera, que és quan estan en plena temporada, en el seu punt òptim i al millor preu.

  • 40-60
  • Fácil
  • 4

Ingredients

  • Con Avecrem, ¡triunfas!

Com fer Carxofes farcides de pernil

  • Neteja les carxofes:

    PAS 1

    Neteja les carxofes: elimina’n les fulles exteriors, talla les tiges i les puntes i rebutja-les, i renta les carxofes amb aigua abundant. Posa-les en una olla d’aigua bullint amb sal.

  • Passats 20 minuts, escorre-les i posa-les al damunt d’un paper absorbent.

    PAS 2

    Passats 20 minuts, escorre-les i posa-les al damunt d’un paper absorbent. Buida el cor amb l’ajuda d’una cullera i reserva’n la carn.

  • PAS 3

    Per elaborar el farciment, posa a escalfar l’oli en una paella, pica ben fines les escalunyes i afegeix-les-hi. Quan estiguin cuites, posa-hi el pernil, picat molt fi. Aboca el vi per sobre i deixa coure fins que se n’evapori la meitat. Finalment, incorpora la carn del cor de la carxofa que has reservat i la pastilla d’Avecrem 100% Natural 8 Verduras i ofega durant 5 minuts més.

  • Preescalfa el forn a 220ºC.

    PAS 4

    Preescalfa el forn a 220ºC. Col•loca les carxofes en una safata per enfornar i reomple-les amb el farciment. Empolsina amb el pa ratllat i posa la safata al forn durant 5 minuts. Serveix per a quatre comensals.

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Carxofes farcides de pernil

El truc: pela les hortalisses i els llegums sense tacar-te

Per pelar algunes hortalisses, com les faves i les carxofes, utilitza guants de làtex i evitaràs tacar-te les mans. Les faves s’oxiden ràpidament en contacte amb l’aire, de manera que és convenient pelar-les i coure-les sense demora.

Truco destacado de la receta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online

Vols un complement ideal (i de luxe) per a aquesta recepta? Doncs afegeix un tros de foie durant els últims minuts de cocció. Per llepar-se els dits!