Coliflor amb salsa

La coliflor és una verdura saníssima que aporta un munt de beneficis per a la nostra salut. És molt rica en fibra, vitamines i minerals. No obstant això, pel seu sabor peculiar a moltes persones els sembla una verdura poc atractiva i als nens no els acostuma a agradar. Si no t’acaba de convèncer la coliflor,Veure més...

  • 20-40
  • Media

Ingredients

  • Tomate Frito

    100% natural con aceite de oliva virgen extra

  • Sofrito de Tomate y Cebolla Gallina Blanca

    100% natural con aceite de oliva virgen extra

  • Mi Salsa Bechamel

  • Tomate Frito

    100% natural con aceite de oliva virgen extra

Informació nutricional

  • Energia

    222kcal

  • Hidrats

    26.19g

  • Proteïnes

    4.11g

  • Greixos

    12.03g

  • Fibra

    4.19g

Com fer Coliflor amb salsa

  • Parteix la coliflor en flors

    PAS 1

    Parteix la coliflor en flors i cou-la en aigua amb la pastilla d’Avecrem 100% Natural 8 Verduras.

  • PAS 2

    Mentrestant, prepara una barreja de farina i aigua, que ha de quedar homogènia. Quan la coliflor estigui cuita, arrebossa-la en aquesta barreja i fregeix-la en abundant oli d’oliva.

  • Escalfa el Sofrito de Tomate y Cebolla Gallina Blanca en una paella

    PAS 3

    Escalfa el Sofrito de Tomate y Cebolla Gallina Blanca en una paella amb una mica d’oli d’oliva. Quan estigui daurat, aboca el sobre de Mi Bechamel Gallina Blanca i prepara la salsa seguint les instruccions d’aquest producte.

  • PAS 4

    Afegeix la cullerada de Tomate Frito Gallina Blanca a la salsa i tritura-la a la batedora perquè estigui més fina.

  • PAS 5

    Cobreix la coliflor amb la beixamel i afegeix pel damunt formatge ratllat. Posa-ho al forn perquè es gratini i... llest!

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Coliflor amb salsa

La coliflor és una verdura saníssima que aporta un munt de beneficis per a la nostra salut. És molt rica en fibra, vitamines i minerals. No obstant això, pel seu sabor peculiar a moltes persones els sembla una verdura poc atractiva i als nens no els acostuma a agradar. Si no t’acaba de convèncer la coliflor, o si tens fills petits, prova a preparar-la com et proposem en aquesta recepta. Combinada amb la salsa de tomàquet, la beixamel i el formatge gratinat, veuràs com la coliflor entra la mar de bé. I si vols que et quedi encara més saborosa, prova a afegir-li uns daus de bacó, de pernil dolç o uns ous durs picats. Segur que els més petits de la casa se la menjaran sense dir ni piu!

Coliflor i bròquil, la parella perfecta

Per donar més vistositat a aquest plat i matisar una mica el gust de la coliflor, pots combinar-la amb bròquil. Ambdues hortalisses pertanyen a la família de les crucíferes i comparteixen moltes virtuts, com el fet de ser baixes en calories i molt riques en fibra i vitamina C. Per la seva coloració més fosca, el bròquil conté uns pigments nutritius, entre els quals es troba la clorofil·la, que protegeixen el cos enfront del desenvolupament de determinats tumors. A més, si observem la composició nutricional, veiem que el bròquil és una mica més ric en vitamina A, ferro, magnesi i calci, mentre que la coliflor guanya en potassi, un mineral indispensable per al bon funcionament dels músculs.

A l’hora de cuinar aquestes dues verdures, per aprofitar al màxim les seves propietats i evitar que se’n destrueixin les vitamines i nutrients, és molt important coure-les al dente. Vés amb compte i no et passis amb el temps. Si es preparen bullides, en 6-8 minuts les tindràs al seu punt.

Una beixamel deliciosa

La beixamel és una salsa que dóna moltíssim joc a la cuina, però té un parell d’inconvenients molt molestos: de vegades queda amb grumolls i amb gust de farina crua. Si se’t resisteix la beixamel, no et preocupis, tenim la fórmula perquè puguis preparar una salsa digna dels millors xefs.

D’entrada necessitaràs: 1/2 litre de llet, 50 g de mantega, 50 g de farina, sal, pebre negre i nou moscada. Posa a escalfar la llet en un cassó o al microones. En un recipient antiadherent, fon la mantega a foc suau, afegeix la farina i deixa que es cogui durant uns minuts per evitar que després la salsa tingui gust de farina crua. És important que la farina agafi una mica de color, però sense arribar a daurar-se. Aparta el cassó del foc i aboca la llet calenta a poc a poc, remenant enèrgicament amb una cullera de fusta o unes varetes perquè no es formin grumolls. Torna a posar el cassó al foc i deixa que es vagi fent la salsa durant uns 10 minuts, remenant de tant en tant. Com a toc final, afegeix la sal, el pebre i la nou moscada.

Si prepares la beixamel seguint aquests passos, és difícil que et surti malament. Si, malgrat tot, et queda algun grumoll, passa-la per la batedora, cola-la amb un colador i problema resolt!

Truco destacado de la receta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online

o si tens fills petits, prova a preparar-la com et proposem en aquesta recepta. Combinada amb la salsa de tomàquet, la beixamel i el formatge gratinat, veuràs com la coliflor entra la mar de bé. I si vols que et quedi encara més saborosa, prova a afegir-li uns daus de bacó, de pernil dolç o uns ous durs picats. Segur que els més petits de la casa se la menjaran sense dir ni piu!

Coliflor i bròquil, la parella perfecta

Per donar més vistositat a aquest plat i matisar una mica el gust de la coliflor, pots combinar-la amb bròquil. Ambdues hortalisses pertanyen a la família de les crucíferes i comparteixen moltes virtuts, com el fet de ser baixes en calories i molt riques en fibra i vitamina C. Per la seva coloració més fosca, el bròquil conté uns pigments nutritius, entre els quals es troba la clorofil·la, que protegeixen el cos enfront del desenvolupament de determinats tumors. A més, si observem la composició nutricional, veiem que el bròquil és una mica més ric en vitamina A, ferro, magnesi i calci, mentre que la coliflor guanya en potassi, un mineral indispensable per al bon funcionament dels músculs.

A l’hora de cuinar aquestes dues verdures, per aprofitar al màxim les seves propietats i evitar que se’n destrueixin les vitamines i nutrients, és molt important coure-les al dente. Vés amb compte i no et passis amb el temps. Si es preparen bullides, en 6-8 minuts les tindràs al seu punt.

Una beixamel deliciosa

La beixamel és una salsa que dóna moltíssim joc a la cuina, però té un parell d’inconvenients molt molestos: de vegades queda amb grumolls i amb gust de farina crua. Si se’t resisteix la beixamel, no et preocupis, tenim la fórmula perquè puguis preparar una salsa digna dels millors xefs.

D’entrada necessitaràs: 1/2 litre de llet, 50 g de mantega, 50 g de farina, sal, pebre negre i nou moscada. Posa a escalfar la llet en un cassó o al microones. En un recipient antiadherent, fon la mantega a foc suau, afegeix la farina i deixa que es cogui durant uns minuts per evitar que després la salsa tingui gust de farina crua. És important que la farina agafi una mica de color, però sense arribar a daurar-se. Aparta el cassó del foc i aboca la llet calenta a poc a poc, remenant enèrgicament amb una cullera de fusta o unes varetes perquè no es formin grumolls. Torna a posar el cassó al foc i deixa que es vagi fent la salsa durant uns 10 minuts, remenant de tant en tant. Com a toc final, afegeix la sal, el pebre i la nou moscada.

Si prepares la beixamel seguint aquests passos, és difícil que et surti malament. Si, malgrat tot, et queda algun grumoll, passa-la per la batedora, cola-la amb un colador i problema resolt!

Un dels desavantatges de cuinar coliflor és l’olor desagradable que desprèn mentre està bullint. Per mitigar-la, prova a afegir un raig de llet a l’aigua de cocció o una molla de pa mullada en llet o vinagre.