Ingredients
Com fer CREMA D'API AMB SALMÓ
-
PAS 1
Tallar els extrems de l'api i separar les tiges, rentar i assecar. Tallar-lo a trossos mitjans. Rentar els porros, eliminant les fulles fetes malbé i les arrels. Tallar la resta (part verda inclosa) de manera irregular. Pelar i laminar les patates. Rascar les pastanagues i tallar-les a rodanxes gruixudes. En una cassola ampla, posar les verdures amb oli a ofegar amb la nou de mantega, perquè es fongui lentament. Quan comencin a estovar-se i deixar anar aigua, afegir-hi el Caldo de Verdures Gallina Blanca, tapar i deixar coure 40 minuts.
-
PAS 2
Passat aquest temps, exprémer una llimona i abocar-la al caldo, salpebrar-lo i fer-lo bullir un altre cop. Retirar la cassola del foc i batre la crema fins que quedi molt fina (en un robot de cuina). Colar-la per un colador xinès recollint-la en una olla de fons gruixut. Unir a la crema, que es posa al foc per a bullir-la un altre cop a foc suau remenant tota l'estona i en el mateix sentit. Deixar refredar una mica.
-
PAS 3
Picar el ciboulet i el salmó a tires fines. Ratllar una pell de llima per a obtenir tires finetes sense part blanc. Finalment, unir la nata amb el ciboulet i les pells de la llima i mantenir ben freda. Posar la crema d'api en tasses individuals, decorar amb una muntanya de nata i les tires de salmó.