Ingredients
Com fer KEFTES DE CARN AL VAPOR
-
PAS 1
Picar la ceba pelada i tallada a quarts, amb un parell de cops de turbo, fins que quedi ben fina. Afegir-hi les fulles de coriandre i julivert. Tornar a triturar amb dos cops de turbo. Afegir-hi la carn picada, una culleradeta de sal pebre acabat de moldre, el comí, el comí de prat, el suc de llimona colat i si es vol que piqui una mica, un pessic de xili mòlt. Barrejar 10 segons a velocitat 3-4 fins que quedi una massa uniforme.
-
PAS 2
Passar a una taula de treball i amb la massa fer boletes d'uns 50 gr cadascuna. Reservar-les en fred.
-
PAS 3
Escalfar 1 lt d'aigua 8-10 minuts a temperatura Varoma, velocitat 1. Posar les keftes de carn dins el recipient Varoma i coure al vapor uns 20-25 minuts, a temperatura Varoma, velocitat 3, fins que estiguin ben cuites per dins.
-
PAS 4
Mentres, es pot preparar la salsa triturant tots els ingredients mencionats uns 20-30 segons a velocitat 3-4 fins que quedi una crema espessa. SI queda massa espessa, afegir-hi una mica més de caldo fins que tingui la consistència desitjada. Servir les keftes de seguida, ben calentes, acompanyades de la salsa sharkasiya i de pa de pita o arròs cuit.