Ingredients
Com fer CORONES D'API I FORMATGE
-
PAS 1
Pelar bé l'arrel d'api, rentar-la a sota el raig de l'aixeta i posar-la a coure en aigua abundant amb Avecrem Caldo de Verdures -30% de sal, fins que estigui tendre. Comprovar que no tingui filets i tallar a rodanxes de mig dit de gruix. Reservar-les a sobre d'un plat tapant-les amb un drat humitejat.
-
PAS 2
Rentar els pebrots i rostir-los al forn, a sobre d'una safata amb un grapat de sal gruixuda. Quan estiguin ben torrats retirar-los i deixar-los al foc tapants amb paper d'alumini. Pelar i treure les llavors, tallant-los a tires fines. Pelar la ceba tendra i tallar-la a tires fines en forma de fil. Ofegar junt amb el pebre en una paella amb oli. ofegar dos minuts amb una cullera de fusta i afegir sal, sucre i sàlvia. Reservar.
-
PAS 3
Preparar una beixamel ben espessa, posant la mantega i la farina a torrar a foc molt suau; afegir la llet tèbia a poc a poc, perquè que no es formin grumolls i deixar coure cinc minuts sense deixar de remenar. Retirar del foc i afegir-hi el formatge ratllat fins a lligar la barreja perfectament. S'ha d'aconseguir una beixamel ben espessa. Condimentar-la amb sal i nou moscada i deixar refredar. Col.locar les rodanxes d'api en una safata de forn untada amb oli o mantega. Omplir una màniga pastissera amb la beixamel de formatge i formar un turbant a sobre de l'api com si fos un niu, omplint el forat central amb el guisat de pebrot. Escalfar una mica al forn durant 8 minuts abans de servir-los.