Ingredients
Com fer DOLÇ DE POMES AMB NATA
-
PAS 1
Pelar les pomes, treure'n el cor i picar-les a trossos irregulars. Ruixar-les amb el suc de llimona i tot seguit posar-les en un pot amb el sucre. Muntar la nata afegint-hi 25 gr de sucre. Reservar a la nevera dins d'una màniga pastissera amb broc d'estrella.
-
PAS 2
Posar el pot a foc suau deixant caramel.litzar una mica el sucre. Remenar amb una cullera de fusta i afegir-hi la mantega i el pal de canyella. Quan s'hagi fos del to, afegir-i uns 300 ml d'aigua. Tapar i deixar coure suauement.
-
PAS 3
Deixar en remull la gelatina. Escalfar el licor en un potet i, a fora del foc, afegir-hi la gelatina escorreguda. Remenar amb una cullera de fusta fins dissoldre-la del tot. Passar la compota de poma fins reduir-la a un puré ben fi. Barrejar amb la gelatina al foc i omplir un motllo rodó antiadherent o folrat amb paper encerat.
-
PAS 4
Deixar quallar 3 hores a la nevera. Treure el motllo passant un ganivet per les vores i decorar amb la nata muntada. Escampar-hi per sobre les nous picades i servir.