Pa de Calatrava

Aquestes postres fredes a base de pa, ous i llet són típiques de la cuina murciana. Senzilles d’elaborar, són un capritx que podràs prendre com esmorzar o berenar.
En aquesta ocasió, a més, el pastís porta cirereta. Mans a l’obra!

  • > 60
  • Media
  • 4

Ingredients

Com fer Pa de Calatrava

  • Primer prepara el caramel posant

    PAS 1

    Primer prepara el caramel posant a coure el sucre en un cassó a foc lent amb l’aigua i el suc de llimona. L’àcid serveix perquè el sucre no cristal•litzi. Quan es dauri i comenci a deixar de ser transparent, retira’l del foc i aboca’l amb cura a la base d’un motlle rectangular. L’ideal és que sigui de pyrex i de 30×10 centímetres de base i 12 centímetres d’alçada.

  • Tritura els ous juntament amb la llet i el sucre.

    PAS 2

    Amb ajuda de la batedora, tritura els ous juntament amb la llet i el sucre.

  • PAS 3

    Talla el pa a llesques de 2 centímetres de gruix. Disposa’l al damunt del caramel. Procura acoblar totes les llesques sense deixar espai entre elles. A continuació, mulla-les amb una mica de la barreja de la llet i col•loca una segona capa. Acaba d’abocar tota la barreja de llet, ous i sucre a sobre del pa.

  • PAS 4

    Escalfa el forn a 150ºC i posa a escalfar aigua en una cassola al foc.

  • Per coure al bany maria

    PAS 5

    Per coure al bany maria, disposa el motlle amb el pa sobre una safata de forn de vores altes. Amb molta cura, introdueix-la al forn i omple-la fins a la vora amb l’aigua bullint, procurant que no entri aigua al motlle de pyrex. Deixa coure el pa de Calatrava durant almenys 1 hora. Sabràs que està cuit perquè la superfície de la massa es daurarà i, en punxar-la amb un escuradents, aquest sortirà net.

  • PAS 6

    Desemmotlla el pa de Calatrava quan estigui fred i hagi pres consistència.

  • PAS 7

    Serveix el pa de Calatrava amb nata muntada i unes cireretes.

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Pa de calatrava

El truc: Nata muntada amb cos

Perquè la nata quedi amb molt de cos, utilitza la de 35% de matèria grassa i afegeix per cada litre de nata 100 g de sucre glacé i 10 g de gelatina neutra en pols.

Truco destacado de la receta
Caldo Casero de Pollo Gallina Blanca

Descubre nuestros Caldos Caseros Gallina Blanca

Comprar online

Quina delícia, oi? Prova d’aromatitzar el teu pa de Calatrava amb canyella o afegint-li fruita en almívar. Insuperable!