Pa de Calatrava

Aquestes postres fredes a base de pa, ous i llet són típiques de la cuina murciana. Senzilles d’elaborar, són un capritx que podràs prendre com esmorzar o berenar.
En aquesta ocasió, a més, el pastís porta cirereta. Mans a l’obra!

  • > 60
  • Media
  • 4

Ingredients

Com fer Pa de Calatrava

  • Primer prepara el caramel posant

    PAS 1

    Primer prepara el caramel posant a coure el sucre en un cassó a foc lent amb l’aigua i el suc de llimona. L’àcid serveix perquè el sucre no cristal•litzi. Quan es dauri i comenci a deixar de ser transparent, retira’l del foc i aboca’l amb cura a la base d’un motlle rectangular. L’ideal és que sigui de pyrex i de 30×10 centímetres de base i 12 centímetres d’alçada.

  • Tritura els ous juntament amb la llet i el sucre.

    PAS 2

    Amb ajuda de la batedora, tritura els ous juntament amb la llet i el sucre.

  • PAS 3

    Talla el pa a llesques de 2 centímetres de gruix. Disposa’l al damunt del caramel. Procura acoblar totes les llesques sense deixar espai entre elles. A continuació, mulla-les amb una mica de la barreja de la llet i col•loca una segona capa. Acaba d’abocar tota la barreja de llet, ous i sucre a sobre del pa.

  • PAS 4

    Escalfa el forn a 150ºC i posa a escalfar aigua en una cassola al foc.

  • Per coure al bany maria

    PAS 5

    Per coure al bany maria, disposa el motlle amb el pa sobre una safata de forn de vores altes. Amb molta cura, introdueix-la al forn i omple-la fins a la vora amb l’aigua bullint, procurant que no entri aigua al motlle de pyrex. Deixa coure el pa de Calatrava durant almenys 1 hora. Sabràs que està cuit perquè la superfície de la massa es daurarà i, en punxar-la amb un escuradents, aquest sortirà net.

  • PAS 6

    Desemmotlla el pa de Calatrava quan estigui fred i hagi pres consistència.

  • PAS 7

    Serveix el pa de Calatrava amb nata muntada i unes cireretes.

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Pa de calatrava

El truc: Nata muntada amb cos

Perquè la nata quedi amb molt de cos, utilitza la de 35% de matèria grassa i afegeix per cada litre de nata 100 g de sucre glacé i 10 g de gelatina neutra en pols.

Truco destacado de la receta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online

Quina delícia, oi? Prova d’aromatitzar el teu pa de Calatrava amb canyella o afegint-li fruita en almívar. Insuperable!