Migas

Les ‘migas’ són un plat que originàriament cuinaven els pastors per aprofitar les restes de pa dur.

Avui són una de les receptes més apreciades d’Extremadura, la Manxa, Andalusia, Castella i Lleó i Aragó, per la qual cosa menjar-ne és viatjar amb el paladar.Veure més...

  • > 60
  • Fácil
  • 6

Ingredients

Com fer Migas

  • Treu la molla del pa sec en trossos d’1 centímetre de costat.

    PAS 1

    Treu la molla del pa sec en trossos d’1 centímetre de costat. Embolica les molles en un drap fi i humiteja’l per fora amb aigua freda. Remou el drap perquè el pa s’humitegi de manera uniforme. Un cop humit, obre el drap i sala el pa. Torna a tancar perquè conservi la humitat i deixa reposar tota la nit.

  • L’endemà, talla la cansalada a làmines d’1 centímetre.

    PAS 2

    L’endemà, talla la cansalada a làmines d’1 centímetre. Lamina també el xoriço, però en rodanxes de 3 centímetres. Posa un raig d’oli d’oliva a escalfar en una cassola ampla. Fregeix a foc baix els alls aixafats i sense pelar. Quan estiguin daurats i hagin deixat anar tota la seva aroma a l’oli, escorre’ls i descarta’ls. A continuació, fregeix al mateix oli la cansalada i el xoriço fins que quedin daurats, juntament amb la pastilla d’Avecrem 100% Natural 8 Verduras. Ho has de fer a foc molt lent perquè es cuinin uniformement i deixin anar el greix. Escorre’ls i reserva’ls.

  • PAS 3

    Mentre es fregeixen les carns, neteja els pebrots i talla’ls a tires amples. Fregeix-los a l’oli i sala’ls lleugerament. Decanta’ls i reserva’ls.

  • Aboca el pa a la cassola i fregeix-lo durant 12 minuts

    PAS 4

    Aboca el pa a la cassola i fregeix-lo durant 12 minuts a foc mig sense deixar de remenar perquè no s’enganxi. Després, afegeix-hi el xoriço, la cansalada i els pebrots. Acaba la cocció quan el pa estigui daurat.

  • PAS 5

    Disposa les molles en una safata. Decora amb grans de raïm i acompanya-les amb rodanxes de meló. També pots agregar-hi un grapat de panses de Corint prèviament hidratades en aigua freda.

Valora aquesta recepta

Consells per cuinar Migas

Les ‘migas’ són un plat que originàriament cuinaven els pastors per aprofitar les restes de pa dur.

Avui són una de les receptes més apreciades d’Extremadura, la Manxa, Andalusia, Castella i Lleó i Aragó, per la qual cosa menjar-ne és viatjar amb el paladar. Atreveix-te a fer-les seguint la vídeorecepta i a la vegada aprofitaràs el pa sec.

Truco destacado de la receta
De platos sosos a sabrosos en un Chup, Chup

Descubre cómo enriquecer tus platos con Avecrem.

Comprar online

Atreveix-te a fer-les seguint la vídeorecepta i a la vegada aprofitaràs el pa sec.

Delicioses, oi? Aprèn també a cuinar de forma bàsica, amb aquesta recepta típica d’Extremadura a la qual podràs afegir ingredients de tota mena. Seràs expert/a!